Στοχευμένη «απόβαση» στην Αθήνα από Watsa, Paulson, Ross

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στοχευμένη «απόβαση» στην Αθήνα από Watsa, Paulson, Ross

Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν την εβδομάδα που έρχεται τρεις κορυφαίοι επενδυτές, προκειμένου να ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αλλά και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην Ελλάδα θα βρεθούν εντός της εβδομάδας ο επικεφαλής της καναδικής Fairfax, Prem Watsa, ο επικεφαλής του hedge fund Paulson & Co, John Paulson και ο πρόεδρος της WL Ross & Cο, Wilbur Ross.

Η έλευση των τριών hedge fund managers στην Ελλάδα αποτελεί είδηση βαρύνουσας σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν – και οι τρεις – μαζί στην Αθήνα. Από μόνοι τους, όλοι έχουν βρεθεί στην Ελλάδα, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά μιας μαζικής «επενδυτικής απόβασης».

Δεδομένου ότι και οι τρεις έχουν επενδύσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια – και δη στις ελληνικές τράπεζες – η παρουσία τους εδώ έχει έναν βασικό στόχο: Να επιβεβαιώσουν πως τη δυναμική της χώρας ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Και μάλιστα τώρα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, καθώς η κυβέρνηση αποτιμά τα οφέλη της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός κι ενώ ξεκινά η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος.

Οι τρεις κορυφαίοι επενδυτές θα έχουν μπαράζ συναντήσεων με κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, ενώ αναμένεται να εκφράσουν την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους και να πάρει επιτέλους «μπρος» η ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider