Θετικά μηνύματα από την οικοδομή - Αυξήθηκε η δραστηριότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά μηνύματα από την οικοδομή - Αυξήθηκε η δραστηριότητα

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε τον Μάιο στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς ο αριθμός των αδειών δόμησης αυξήθηκε κατά 45,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ το εμβαδόν των νέων κατασκευών ήταν κατά 75,5% μεγαλύτερο.

Στην Αττική, η αύξηση των ιδιωτικών αδειών άγγιξε το 80%. Πτώση στον αριθμό των αδειών καταγράφηκε μόνο σε μία από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Τα στοιχεία του Μαΐου επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση που καταγράφεται φέτος στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, μετά από χρόνια συμπίεσης του κλάδου λόγω κρίσης.

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ιδιωτικές οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν κατά 15,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ από πλευράς επιφάνειας η αύξηση έφτασε το 29,1%.

Οι κατασκευές ήταν ένας από τους ισχυρότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας πριν την κρίση, όμως έχει καταβαραθρωθεί την τελευταία δεκαετία.

Το 2007, οι ιδιωτικές οικοδομικές άδειες άγγιξαν τα 80 εκατομμύρια, όμως έκτοτε πέφτουν κάθε χρόνο, και το 2016 κατρακύλησαν σε περίπου 12 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider