Νέες συστάσεις από το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες συστάσεις από το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Να διευρύνει περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων και να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον συστήνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, στην έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα.

Το ΔΝΤ ζητά τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων που έχει λάβει για την αγορά εργασίας η ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στην ίδια βάση αναφέρει πως πρέπει να εγκριθούν νομοθετικές αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις για την εναρμόνιση της χώρας με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ.

Ακόμη το Ταμείο επαναλαμβάνει πως πρέπει να επιταχυνθεί σημαντικά το άνοιγμα των νομοθετικά κλειστών επαγγελμάτων, δίνοντας προτεραιότητα στα επαγγέλματα μηχανικών , δικηγόρων, και συμβολαιογράφων.

Στη ίδια βάση συστήνει την ανάγκη εφαρμογής των εκκρεμών συστάσεων του ΟΟΣΑ για τη μείωση των φραγμών στον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων.

Τέλος, το ΔΝΤ ζητεί την επιτάχυνση της αναθεώρησης του συστήματος αδειοδότησης επενδύσεων σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τη μετάβαση προς ένα σύστημα κοινοποίησης με εκ των υστέρων επαληθεύσεις και επιθεωρήσεις των επενδυτικών έργων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider