Bloomberg: Ιδανική η συγκυρία για την έξοδο στις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ιδανική η συγκυρία για την έξοδο στις αγορές

Ιδανική συγκυρία χαρακτηρίζει σημαντική μερίδα αναλυτών τη χρονική στιγμή που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στις αγορές.

Η Αθήνα βγαίνει ξανά στις αγορές αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά το 2014.

Η κυβέρνηση έδωσε σήμερα Δευτέρα εντολή στις τράπεζες για την έκδοση πενταετούς ομολόγου, ενώ το πρωί της Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθεί το επιτόκιο της έκδοσης.

«Το timing είναι ιδανικό», δηλώνει στο Bloomberg o Lutz Roehmeyer της Landesbank Berlin Investment, η οποία διαχειρίζεται assets ύψους 12 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να επιστρέψει στις αγορές αφού έλαβε την τελευταία δόση του προγράμματος που ακολουθεί, αφού πήρε τη δέσμευση που επιθυμούσε για νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της, αφού το ΔΝΤ απεφάνθη πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Αθήνα, αφού ο οίκος S&P αναβάθμισε το outlook της ελληνικής οικονομίας και προτού η ΕΚΤ αποφασίσει τον τερματισμό του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ», εξηγεί ο Roehmeyer, προκειμένου να τεκμηριώσει τη θέση του πως είναι ιδανική η συγκυρία επανόδου της Ελλάδας στις αγορές.

«Στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές, όταν θα εκπνεύσει το πρόγραμμα το 2018», σημειώνει από την πλευρά του ο Mujtaba Rahman, γενικός διευθυντής του think tank Eurasia. «Η απόπειρα εξόδου στις αγορές θα είναι το πρώτο βήμα αυτής της στρατηγικής. Της στρατηγικής εδραίωσης της παρουσίας της Ελλάδας στις αγορές. (Αύριο Τρίτη) η Αθήνα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει την όρεξη των επενδυτών, χτίζοντας ταυτόχρονα κεφαλαιακά μαξιλάρια ενόψει της λήξης του προγράμματος την επόμενη χρονιά», υποστηρίζει.

«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλά», τονίζει ο Mohit Kumar, αναλυτής της Credit Agricole. «Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πέσει», σημειώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider