Θέμα ημερών η έξοδος στις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέμα ημερών η έξοδος στις αγορές

Η άποψη για την άμεση έξοδο της χώρας στις αγορές φαίνεται ότι επικράτησε στην κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου το βιβλίο προσφορών για την πρώτη έκδοση κρατικού ομολόγου μετά το 2014 να ανοίξει την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα βγει στις αγορές εκδίδοντας πενταετές ομόλογο προς αντικατάσταση μέρους του πρώην πενταετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί το 2014. Στόχος είναι η απόδοση του νέου τίτλου να κινηθεί κάτω από το 4,8%, όταν το πενταετές ομόλογο του 2014 είχε απόδοση 4,95%.

Οι επενδυτές φαίνεται να υποδέχονται με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων οι αποδόσεις των οποίων κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. Ενδεικτικά το διετές ομόλογο αναφοράς έκλεισε την Παρασκευή με απόδοση 3,5%, ενώ το δεκαετές καταγράφει απόδοση 5,3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι Θεσμοί έχουν διαρκή ενημέρωση για τη διαδικασία στην οποία δεν είναι αντίθετοι, ωστόσο έχουν αποτυπώσει σε όλους τους τόνους την ειδική σημασία που έχει το γεγονός η έκδοση να στεφθεί με επιτυχία.

Αναμένουν οι τράπεζες και τα blue chips

H έξοδος της χώρας στις αγορές θα αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία. Η έκδοση νέου ομολόγου θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ τόσο για το πραγματικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την χώρα μας όσο και για τον πόσο μετράνε το «ρίσκο χώρας» οι επενδυτές. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία τόσο για τις τράπεζες όσο και για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να βγουν και αυτές σύντομα στις αγορές, μετά βέβαια από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider