Ανοικτός ο χρόνος συζήτησης για την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοικτός ο χρόνος συζήτησης για την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Ανοικτή παραμένει ακόμη η ημερομηνία συζήτησης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ του θέματος της «επί της αρχής έγκρισης» ενός νέου προγράμματος με την Ελλάδα.

Πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως ακόμη δεν έχει οριστεί η σχετική συζήτηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, παρά το γεγονός ότι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει ως καταληκτικό ορίζοντα για τη σχετική απόφαση την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Κατά πληροφορίες πριν από τις 27 Ιουλίου είναι πιθανόν η Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφτεί την Ελλάδα ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μη διασταυρωμένες αναφορές φέρουν την κ. Λαγκάρντ να παρίσταται και στον εορτασμό για την Ημέρα της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτό μέλλει να καταδειχθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς θα υπάρξει σχετική επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Ταμείου.

Σε κάθε περίπτωση τις θέσεις του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να εκθέσει σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία θα μιλήσει μέσω skype στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η κ. Βελκουλέσκου θα τοποθετηθεί σε ενότητα του συνεδρίου που αναφέρεται στα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Να σημειωθεί πως οποιαδήποτε εκταμίευση προς τη χώρα μας θα γίνει από το Ταμείο όταν υπάρξει συμφωνία για το χρέος και τη βιωσιμότητά. Η απόφαση προκειμένου να προχωρήσει το ΔΝΤ σε μία τέτοια κίνηση θα ληφθεί αφού τα στελέχη του οργανισμού συγγράψουν μία «θετική» έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider