Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Σε κενό στρατηγικής η ΝΔ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Σε κενό στρατηγικής η ΝΔ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης

Το κενό στρατηγικής στο οποίο έχει περιέλθει η ΝΔ μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης δεν αναπληρώνεται με διαστρέβλωση της πραγματικότητα, απαντούν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ στον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα.

"Θα ήταν ευχής έργον εάν ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ανάλωνε έστω και λιγοστό χρόνο στην ανάγνωση των στοιχείων που περιέχει το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαΐου 2017, το οποίο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr) και ακόμη λιγότερο στην έκδοση βαρύγδουπων και, κυρίως, ανακριβών ανακοινώσεων" αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι: «Στην ευκταία αυτή περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διαπίστωνε ότι:

α) Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία είναι αυξημένες σε σχέση με το 2016 συνολικά κατά 40 εκατ. από 259 εκατ. στο 5μηνο 2016, στα 299 εκατ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017. (Ενδεικτικά για το πρώτο 5μηνο: Επιδόματα πολυτέκνων 95 εκατ. το 2017 έναντι 90 εκατ. το 2016, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 129 εκατ. το 2017 έναντι 0 το 2016, επίδομα θέρμανσης 61 εκατ. το 2017 έναντι 53 το 2016).

β) Όσο για τις δαπάνες περίθαλψης, οι μεν εφημερίες ιατρών και οι υπερωρίες νοσηλευτικού προσωπικού παρουσιάζουν αύξηση κατά ένα εκατομμύριο (από 79 εκατ. το 5μηνο 2016 στα 80 εκατ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017). Υπάρχει υστέρηση των επιχορηγήσεων νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ διότι διαπιστώθηκε ότι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα.

Το κενό στρατηγικής στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης δεν αναπληρώνεται με διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δη στοιχείων τα οποία είναι προσβάσιμα στους πάντες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider