Ρέγκλινγκ: Κερδισμένοι οι πολιτικοί που στήριξαν τις μεταρρυθμίσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέγκλινγκ: Κερδισμένοι οι πολιτικοί που στήριξαν τις μεταρρυθμίσεις

Στην επισήμανση πως οι πολιτικοί εκείνοι που παρουσίασαν στους ψηφοφόρους τους τα θετικά αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων και τους έπεισαν για αυτά, βγήκαν κερδισμένοι σε δημοτικότητα, προχώρησε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε ανταποκριτές ξένου Τύπου στο Λουξεμβούργο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ιδιοκτησία του ελληνικού προγράμματος, όπου η ανεξάρτητη αξιολόγηση του ESM έδειξε πως είναι η βασική του αδυναμία, ο Κλάους Ρέγκλιγκ δήλωσε πως οι θεσμοί προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες. «Εγώ πρώτος λέω ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία του προγράμματος από υπουργούς της κυβέρνησης, δεν λέω όμως από όλους στην κυβέρνηση», ανέφερε σχετικά.

Ο Ρέγκλιγκ επεσήμανε πως η άποψη των αγορών για την Ευρώπη συνολικά αλλάζει μετά το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία και την Ολλανδία. «Οι αγορές υποβαθμίζουν πια τα πολιτικά ρίσκα και επικεντρώνουν στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε και σημείωσε πως το 2017 θα είναι η τέταρτη χρονιά συνεχόμενης ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Αναφορές για την Ελλάδα έκανε και ο εκπρόσωπος του ESM στο ελληνικό πρόγραμμα Νικόλα Τζιαμαρόλι, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά. Σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές είπε πως αν η Ελλάδα συνεχίσει και εφαρμόζει το πρόγραμμα διάσωσης τότε θα βγει στις αγορές, πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη ενεργοποίησης του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μειώσεως των μη εξυπηρετούμενων δανείων και εν γένει συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider