Σκέτο γάλα ΦΠΑ 13% σοκολατούχο γάλα ΦΠΑ 23%

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέτο γάλα ΦΠΑ 13% σοκολατούχο γάλα ΦΠΑ 23%

Εάν το γάλα περιέχει σοκολάτα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, εάν όχι επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 13%. Εάν, όμως, το γάλα είναι συμπυκνωμένο ή έχει προσθήκη ζάχαρης επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13%.

Τη σχετική αποσαφήνιση παρέχει η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ του υπουργείου Οικονομικών σε «χιουμοριστικού» περιεχομένου διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε αντίστοιχη με αυτές που εκδόθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν (π.χ. για τον ΦΠΑ του ανάμικτου κιμά, για τα σουβλάκια που έχουν πιπεριά και τα σκέτα, για το νωπό κρέας αλατισμένο και μη, κ.α..).

Η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει όσον αφορά στον εφαρμοστέο συντελεστή ΦΠΑ για τα σοκολατούχα γάλατα και τα ροφήματα γάλακτος με γεύση καφέ, καθώς και παρόμοια ροφήματα με βάση το γάλα τα ακόλουθα :

• Για τα γάλατα και τα προϊόντα γαλακτοκομίας, ήτοι γάλα και κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται είναι 13%.

• Για τα σοκολατούχα γάλατα, ροφήματα γάλακτος με γεύση καφέ, καθώς και παρόμοια ροφήματα με βάση το γάλα, ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται είναι 23%.

Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στα τελωνεία με την επισήμανση να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των ανωτέρω αναφορικά με τη δασμολογική κατάταξη και το συντελεστή ΦΠΑ των γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά των ροφημάτων γάλακτος με γεύση καφέ, σοκολατούχου γάλακτος και παρόμοιων ροφημάτων με βάση το γάλα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider