Θετικό κλίμα στους επενδυτές «βλέπει» ο Τσακαλώτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό κλίμα στους επενδυτές «βλέπει» ο Τσακαλώτος

Με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων.

O κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης το 2017 και την αισιοδοξία του ότι αυτό θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε επίσης ότι ένας ακόμα στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider