Παράταση υποβολής των δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση υποβολής των δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

Nα μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων από τις 30 Ιουνίου στις 26 Ιουλίου 2017 ζήτησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τo Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Στη σχετική της επιστολή προς τους κ.κ. Παπανάτσιου και Πιτσιλή η ΠΟΦΕΕ υπογραμμίζει πως τα θέματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όπως ενδεικτικά με τους κωδικούς 037 και 021 που αφορούν στην εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1, καθώς και το γεγονός ότι το Έντυπο Ν δεν έχει εναρμονιστεί με τις νέες αλλαγές του εντύπου και της απεικόνισης του νέου τρόπου υπολογισμού των δόσεων, δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την ομαλή διεξαγωγή της υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Στη βάση αυτή η ΠΟΦΕΕ, υπογραμμίζει ότι δεδομένου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου, θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων στις 26 Ιουλίου 2017, καθώς από αυτή τη μεταφορά δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος.

Να σημειωθεί πως από τις συνολικά 6,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου, σήμερα στο Taxinet έχουν κατατεθεί οι 1.576.596, ήτοι περίπου το 25%. Αυτό σημαίνει απλά πως 3 στις 4 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων δεν έχουν ακόμη υποβληθεί και θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στις επόμενες 31 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider