Στο Νταβός πέφτει η «αυλαία» της περιοδείας για το ασφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Νταβός πέφτει η «αυλαία» της περιοδείας για το ασφαλιστικό

Στο Νταβός της Ελβετίας αναμένεται να παιχτεί η «τελευταία πράξη» των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές της, όσον αφορά στην ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Ιανουαρίου στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει μια σειρά από στρατηγικές επαφές με στόχο να διατηρήσει «ενεργούς» τους δεσμούς της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς ηγέτες και, ιδανικά, να εξασφαλίσει συμμαχίες όσον αφορά στο ασφαλιστικό αλλά και την ελάφρυνση του χρέους.

Σε αυτό το πλαίσιο θα έχει, μεταξύ άλλων, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, καθώς και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Την ίδια ώρα, μπαράζ συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συνάντησε την Κυριακή τον Γάλλο ομόλογό του Michel Sapin, προκειμένου να του παραθέσει τις ελληνικές θέσεις για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση του Έλληνα υπουργού, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του με στόχο την εξασφάλιση συμμάχων στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους. Ο κ. Τσακαλώτος επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες τη Ρώμη και τη Λισσαβόνα και ο απολογισμός των δύο πρώτων επαφών κρίνεται θετικός σύμφωνα με το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ.

Τη Δευτέρα, ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας Alexander Stubb, ενώ την Τρίτη θα έχει συνάντηση στο Άμστερνταμ με τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. Ο κύκλος των επαφών του θα ολοκληρωθεί, την Τετάρτη, στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider