«Σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς

«Σαφάρι» φορο-ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ξεκίνησε ήδη από τα μέσα Μάιου την προετοιμασία προκειμένου την περίοδο Ιούλιου, Αυγούστου και Σεπτέμβριου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι επιτόπιοι έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης, για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Δεδομένου ότι οι προαναφερόμενοι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρεί στην ενίσχυση με προσωπικό εφοριακών υπαλλήλων των ΔΟΥ Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου, ενώ ενισχύει και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να ενισχυθούν οι ως άνω υπηρεσίες, η ΑΑΔΕ κάλεσε εφοριακούς που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους, δηλώνοντας τουλάχιστον δύο εκ των προαναφερομένων υπηρεσιών.

Να σημειωθεί πως το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017 προβλέπει τη διενέργεια τουλάχιστον 39.000 μερικών επιτόπιων (προληπτικών) και στοχευμένων ελέγχων από τις εφορίες και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων παραβατικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider