Κουρουμπλής: Στόχος μας η «γαλάζια ανάπτυξη»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουρουμπλής: Στόχος μας η «γαλάζια ανάπτυξη»

Κάλεσμα στις εταιρείες κρουαζιέρας, να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε λιμάνια της Ελλάδας που κρίνουν ότι είναι απαραίτητα για τους πελάτες τους, μέσα από μια διαδικασία παραχωρήσεων, απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Posidonia Sea Tourism Forum, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

«Θέλω να απευθυνθώ στις εταιρείες κρουαζιέρας και να τους πω ότι η ελληνική Πολιτεία και το υπουργείο Ναυτιλίας, στα πλαίσια της λιμενικής βιομηχανίας είναι αποφασισμένο να ανοίξει και νέους δρόμους στην προσπάθεια προώθησης αυτού του δυναμικού τομέα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια συνεργασία στα πλαίσια αξιοποίησης συγκεκριμένων λιμανιών που αποτελούν το ενδιαφέρον κάθε εταιρείας. Και να δημιουργήσουμε υποδομές μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας, μέσα από μια διαδικασία παραχωρήσεων, που μπορούν οι εταιρείες να επενδύσουν σε υποδομές που κρίνουν ότι είναι οι απαραίτητες και κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Τόνισε ότι στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας μπορούν πραγματικά να έρθουν υποθέσεις που αφορούν το μέλλον πιο κοντά στο παρόν. «Οι υποδομές που θα μπορούσαν να γίνουν μετά από κάποια χρόνια μέσα από μία τέτοια πρωτοβουλία παραχωρήσεων να έρθουν πιο κοντά στο παρόν και μέσα από μία τέτοια συνεργασία να λύσουμε ζητήματα που πολλές φορές μας φαίνονται μακρινά» τόνισε συμπληρώνοντας «Πεδίον δόξης λαμπρόν και για τους ανθρώπους του υπ. Ναυτιλίας αλλά και για τους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε δυναμικούς τομείς όπως η κρουαζιέρα, ενώ έχει εκπονήσει ένα αφήγημα δυναμικών πρωτοβουλιών, που αφορά συνολικά το χώρο της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης, ξεκινώντας από την προστασία του περιβάλλοντος, τη ναυτική εκπαίδευση, τη νησιωτική πολιτική, τη λιμενική βιομηχανία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τον τουρισμό, μια συστάδα πρωτοβουλιών που επιχειρούν να αναδείξουν το χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Είπε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια πολύ όμορφη χώρα που διαθέτει έναν απέραντο φυσικό πλούτο αλλά και μία χώρα με μοναδική δυνατότητα εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη επισκέπτη που θα έρθει εδώ. Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε επίσης πως όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε γειτονικές χώρες και συμβάλλουμε στο να αντιμετωπιστούν και να αποκατασταθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

Τόνισε ότι στόχος μας είναι «να ενώσουμε του λαούς που ζουν σε αυτήν την πολύ όμορφη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και μέσα από ένα τέτοιο πνεύμα ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλης αυτής της περιοχής». Τέλος είπε ότι και στο υπουργείου Τουρισμού και Ναυτιλίας οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα βρουν όλη την απαραίτητη κατανόηση για να προωθήσουν συνεργασίες επωφελής και για τις δύο πλευρές καθώς με το νέο θεσμικό πλαίσιο επιλύονται χρονίζοντα προβλήματα που καθηλώνουν έως τώρα τις δυνατότητες αξιοποίησης των λιμανιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider