Νέο ραντεβού κυβέρνησης-Θεσμών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ραντεβού κυβέρνησης-Θεσμών

Μετά τις 15.00 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νέες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών -αντί του αρχικού προγραμματισμού για τις 13:00- καθώς καθαρογράφονται τα κείμενα της συμφωνίας.

Στο νέο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς θα συζητηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες ενώ η ελληνική πλευρά έχει ήδη λάβει τα καθαρογραμμένα κείμενα στα οποία υπάρχει η συμφωνία.

Η διαπραγμάτευση της Κυριακής ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας και σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν ανοικτά περίπου οκτώ θέματα που δεν επιτρέπουν ακόμη να κλείσει η συζήτηση για τα τεχνικά κείμενα.

«Υπάρχουν 4 με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4- 5 με μικρότερης σημασίας. Δεν υπάρχει καμία ενότητα που να μην την έχουμε συζητήσει, οι θεσμοί θα καθαρογράψουν ό,τι έχει συμφωνηθεί, αλλά και τα σημεία στα οποία παραμένει διαφωνία» ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης, λίγο μετά την ολοκλήρωση του συνομιλιών.

Όπως όλα δείχνουν, αγκάθια παραμένουν στο ασφαλιστικό, εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, τα δημοσιονομικά για το 2018, και διαφωνίες για τις αλλαγές στο δημόσιο, τους συμβασιούχους και την αύξηση της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που μετείχαν στη διαπραγμάτευση ανέφεραν πως έγινε μια καλή συνάντηση με τους θεσμούς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υπάρχουν ζητήματα με τη κινητικότητα και την αξιολόγηση, καθώς και με τους συμβασιούχους τα οποία όμως θα μπορούσαν να επιλυθούν και μέσω αλληλογραφίας με τους θεσμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider