Οι ιδιωτικοποιήσεις στο «μενού» των Θεσμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ιδιωτικοποιήσεις στο «μενού» των Θεσμών

Οι αποκρατικοποιήσεις, οι αλλαγές στη φορολογία και το θέμα των Κυριακών απασχόλησαν τα μέλη της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των εκπροσώπων των Θεσμών κατά τις συναντήσεις του Σαββάτου.

Κατά την πρώτη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο επίκεντρο βρέθηκε η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος που θα περάσουν στην ειδική υπό σύσταση θυγατρική του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα των αλλαγών στην φορολογία με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για μείωση του αφορολογήτου από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο χωρίς παιδιά, στα 5.685 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ. Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300 ευρώ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905 ευρώ.

Αισιόδοξος ο Τσίπρας

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί, είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου -εντός στόχων- προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαΐου» δήλωσε χαρακτηριστικά, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider