Κατά της επιβολής τέλους στις συναλλαγές οι έμποροι καυσίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατά της επιβολής τέλους στις συναλλαγές οι έμποροι καυσίμων

Να εξαιρεθούν τα πρατήρια από τυχόν επιβολή φόρου στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνοντας ότι το 65 % του τζίρου στα καύσιμα είναι φόροι.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει φόρο συναλλαγών 1 τοις χιλίοις στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει στους «ειδικούς συμβούλους» του υπουργού Οικονομικών που παράγουν «αφθονία ιδεών φορολόγησης, επί δικαίων και αδίκων», να λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες ενός εκάστου επαγγελματικού κλάδου, όπως είναι οι επιχειρήσεις, πρατήρια καυσίμων και έμποροι πετρελαίου θέρμανσης, τους οποίους χαρακτηρίζει «άμισθους φοροεισπράκτορες», καθώς παρουσιάζουν μεγάλους πλασματικούς ετήσιους τζίρους, αφού το 65% περίπου προέρχεται από φόρους, που εισπράττουν καθημερινά και αποδίδουν μέσω τραπεζικών συναλλαγών στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Στην περίπτωση που θα αποφασισθεί η φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών, οι πρατηριούχοι και έμποροι πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να εξαιρεθούν από την οποιαδήποτε καταβολή φόρου συναλλαγών, γιατί θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταβάλουν φόρο για την απόδοση των εισπραχθέντων φόρων (Ε.Φ.Κ., κ.λπ.), επί των καυσίμων. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη τους ότι τα περιθώρια του μέσου όρου μεικτού κέρδους είναι ιδιαιτέρως χαμηλά αφού κινούνται μεταξύ 3 – 5% περίπου», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.

Μάλιστα επισημάνεται πως οι πρατηριούχοι και έμποροι πετρελαίου θέρμανσης, δεν πρόκειται να αποδεχθούν τετελεσμένα γεγονότα και θα αντιδρούν με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider