Για χρέος και staff level agreement συζήτησαν Τσακαλώτος – Λαγκάρντ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για χρέος και staff level agreement συζήτησαν Τσακαλώτος – Λαγκάρντ

Το θέμα του χρέους, το κείμενο του Μνημονίου που συντάσσει το ΔΝΤ για το staff level agreement και ζητήματα σχετικά με την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Εξερχόμενος της ημίωρης συνάντησης με την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην οποία μετείχαν τόσο ο Πόουλ Τόμσεν όσο και η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως σε αυτή εξετάστηκαν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP) και το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δισ. ευρώ.

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε», ανέφερε σχετικά. Στην ίδια βάση ο υπουργός ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος χθες είπε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές, ωστόσο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ καη ακολούθως με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider