Μοσκοβισί: Ελλάδα – δανειστές ελπίζω να συμφωνήσουν έως τέλη Μαΐου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί: Ελλάδα – δανειστές ελπίζω να συμφωνήσουν έως τέλη Μαΐου

Τις προσδοκίες του για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ως τα τέλη Μαΐου εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο Μοσκοβισί δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως «πρέπει να μετατρέψουμε την πολιτική συμφωνία σε μια τεχνική συμφωνία».

«Ελπίζω ότι τα κλιμάκια θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, με στόχο να έχουμε μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα», εξήγησε.

Την αισιοδοξία του πως θα επέλθει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε - νωρίτερα - και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως είναι αισιόδοξος πως θα επέλθει μια συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πως οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης «αποδείχθηκαν πιο ρεαλιστικές από ότι εκείνες του ΔΝΤ».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το ευρώ θα μπορέσει να επιβιώσει, εάν το κενό ανταγωνιστικότητας εντός της ΕΕ περιοριστεί μέσω των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο ίδιος μιλώντας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είπε πως αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν το επιθυμεί θα μπορούσε σε μικρό χρονικό διάστημα να συσταθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα είναι εκτός του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου.

Στη βάση αυτή ξεκαθάρισε πως μελλοντικά οι διασώσεις κρατών στην ευρωζώνη δεν θα απαιτούν την παρουσία του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider