Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θέλει λογικά πλεονάσματα για την Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θέλει λογικά πλεονάσματα για την Ελλάδα

«Για να καταρτίσουμε την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα εφαρμοστούν στην ελληνική οικονομία και τα οποία κατά την άποψη μας θα πρέπει να είναι λογικά. Από αυτά θα εξαρτηθεί η ελάφρυνση χρέους που θα απαιτηθεί μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα». Την απάντηση αυτή έδωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για το ελληνικό πρόγραμμα κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναγνώρισε πως έχει υπάρξει πρόοδος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και πως οι σχετικές λεπτομέρειες σε ασφαλιστικό και φορολογικό θα αποκρυσταλλωθούν με την επιστροφή των κλιμακίων του ΔΝΤ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

«Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα πρέπει να καλύπτονται δυο πυλώνες: οι μεταρρυθμίσεις και το χρέος. Βλέπουμε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

Κατά την ίδια, οι παρεμβάσεις στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να είναι αξιόπιστες. «Με την επιστροφή των θεσμών θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο φορολογικό και το ασφαλιστικό», τόνισε στο πλαίσιο αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider