«Εποικοδομητική συνάντηση» Μοσκοβισί – Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εποικοδομητική συνάντηση» Μοσκοβισί – Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα

Συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για το ελληνικό πρόγραμμα είχε την Τετάρτη – όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω Twitter – ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε στο Twitter ο Μοσκοβισί «είχα εποικοδομητικές συζητήσεις με την Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να προετοιμάσουμε την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και τα επόμενα στάδια του ελληνικού προγράμματος».

Απαραίτητη χαρακτήρισε νωρίτερα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο Bloomberg ο Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε πως η συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα ήταν καλή και πως στη βάση αυτή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι απαραίτητο.

«Είμαι πεπεισμένος πως το ΔΝΤ θα μετέχει το πρόγραμμα. Πετύχαμε μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος κληθείς να απαντήσει για το ποια χώρα θα βγει πρώτη από το ευρώ, η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Γαλλία δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.

Μιλώντας στο Bloomberg και η Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε πως το ΔΝΤ ζητά για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους.

«Στο πρώτο κάναμε πρόοδο. Οι ελληνικές αρχές κατάλαβαν πως δεν ζητάμε για περισσότερη λιτότητα, αλλά για ένα λογικό ασφαλιστικό σύστημα και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», ανέφερε.

Σε σχέση με το χρέος δήλωσε στο Bloomberg πως «θα απαιτηθεί μιας μορφής αναδιάρθρωση», και ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ συζητά τις λεπτομέρειες με τους Ευρωπαίους. Προσέθεσε πως για να προσδιοριστεί η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει να προσδιοριστούν οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι καθώς οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider