Φίλης: Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φίλης: Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών 

«Σε βάθος χρόνου και βήμα – βήμα» θα γίνουν οι αλλαγές στην Παιδεία, δήλωσε σήμερα, Τρίτη ο Νίκος Φίλης, θέτοντας ως προτεραιότητα του υπουργείου τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων αλλά και την πρόσληψη δεκάδων εκπαιδευτικών.

«Πρώτα θα ξεκινήσει το ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια» είπε ο Υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά.

«Υπάρχει τρόικα εσωτερικού που είναι βασιλικότερη του βασιλέως» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η κατεύθυνση είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Ν.Φίλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια. Είναι εκτός πλαισίου της εκπαίδευσης και συνδέεται με την πρόσληψη στο δημόσιο».

«Δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης. Έχουμε εκκλησιαστικό Λύκειο, δεν βγάζει παπάδες» ανέφερε.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να μοιράζονται στους μαθητές, εκτός από μικρογεύματα και ζεστό φαγητό.

«Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολείο που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης» ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider