Διαψεύδει ο ΕΦΚΑ τις δυσκολίες στην πληρωμή συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει ο ΕΦΚΑ τις δυσκολίες στην πληρωμή συντάξεων

Σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει πως είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με γενικό τίτλο «Έγγραφο-σοκ».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι καθήκον και υποχρέωση της διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη: «Σημειώματα, όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης».

Όσον αφορά τη διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση, μέχρι τον Οκτώβριο 2017, στην ανακοίνωση του ΕΦΚΑ παρέχεται η διαβεβαίωση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. «Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα. Επομένως, τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν τη διακινούμενη καταστροφολογία».

Παρέμβαση Κοντονή για τις εισφορές των δικηγόρων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ να εξετάσει θετικά το αίτημα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του περασμένου έτους (2016) έως την 30η Ιουνίου 2017. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ΄. Κοντονής «έλαβε ανάλογες διαβεβαιώσεις» από τον Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε υπόψη του κ. Μπακαλέξη το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του 2016 έως την 30η Ιουνίου 2017.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν θετικός στο αίτημα του κ. Κοντονή.

Υπενθυμίζεται ότι από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, για το ζήτημα της παράτασης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έχουν σταλεί επιστολές, τόσο στα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, όσο και στον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, κατά την εν λόγω συνάντηση συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο αξιοποίησης των κτιριακών υποδομών του για τη στέγαση δικαστικών υπηρεσιών, όπως και πρακτικά προβλήματα συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

ΝΔ για ΕΦΚΑ: Διάλυση του Ασφαλιστικού

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για εικόνα απόλυτης διάλυσης του ασφαλιστικού: «Η Κυβέρνηση, από ανικανότητα και αναλγησία, σταμάτησε την έκδοση συντάξεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τομεάρχη εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνει όλα όσα καταγγέλλουμε μέχρι σήμερα. Εικόνα απόλυτης διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Κυβέρνηση, από ανικανότητα και αναλγησία, σταμάτησε την έκδοση συντάξεων.

Παρά το γεγονός ότι 859.000.000 ευρώ, που εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτό, παραμένουν αδιάθετα.

Θύματα οι 160.000 δικαιούχοι που περιμένουν – ακόμη και τρία χρόνια – την κύρια σύνταξή τους και οι 120.000 που περιμένουν την επικουρική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider