Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση θα κλείσει γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύετε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση θα κλείσει γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύετε

Την πεποίθηση πως «η αξιολόγηση θα κλείσει γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύετε», εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στη Βουλή, στο περιθώριο συνεδρίου.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως το νέο πακέτο θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθώς απέναντι στα περιοριστικά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ τίθενται αναπτυξιακά μέτρα 2% του ΑΕΠ.

Οι επενδυτές θέλουν κυρίως προβλεψιμότητα φόρων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εξήγησε πως υπάρχουν δυο ΔΝΤ, το «εσωτερικού» και το «εξωτερικού». Στο «ΔΝΤ εσωτερικού» διαβάζουμε έρευνες για τις σημασία της ισότητας, αλλά στο «ΔΝΤ εξωτερικού» δεν μιλάνε γι’ αυτό, εξήγησε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους φόρους και έχουν ζοριστεί τα μεσαία στρώματα γιατί δόθηκε προτεραιότητα στους απόλυτα φτωχούς. «Κάναμε λάθος στην πρόβλεψη για το πόσο γρήγορα μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και έτσι έπεσε το βάρος στα μεσαία στρώματα», ανέφερε.

«Οι προοπτικές της οικονομίας δεν εξαρτώνται από τις ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε κάποιους στόχους και θα τις κάνουμε, αλλά ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ο αριθμός αλλά πώς αξιοποιείς τα περιουσιακά στοιχεία. Η μεταστροφή από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο θυμίζει το ότι «η κυρία παραδιαμαρτύρεται», τόνισε και εξήγησε πως «η λογική του Υπερταμείου είναι πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αξία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων και για τους δανειστές αλλά και για τις επενδύσεις».

Επενδύσεις θα έρθουν όταν υπάρχει σχέδιο, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει πως «Πρέπει να ξέρεις όταν αξιοποιείς κάτι ή όταν δανείζεσαι για να βελτιώσεις ένα περιουσιακό στοιχείο, γιατί το κάνεις και πώς βοηθά την τοπική οικονομία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider