Αχτσιόγλου: Η μάχη για τα εργασιακά θα συνεχιστεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αχτσιόγλου: Η μάχη για τα εργασιακά θα συνεχιστεί

«Η μάχη θα συνεχιστεί. Είναι ένας αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στα εργασιακά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της την Τρίτη σε συνέδριο στη Βουλή.

«Η προσπάθεια για επαναφορά των εργασιακών στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αφορά όλη την Ευρώπη», σημείωσε, για να αναγνωρίσει πως ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη είναι «συντηρητικός», ωστόσο «η μάχη θα συνεχιστεί».

Η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι όλοι στην Ευρώπη συζητούν το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και έχει γίνει κοινή πεποίθηση ότι είναι αναγκαία η επαναφορά αυτών των κανόνων κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του ΔΝΤ. «Σταθμίζουμε τι κερδίζουμε και τι αφήνουμε πίσω, αλλά από τη μάχη τίποτα δεν χάνεται», ανέφερε.

Αναλυτικότερα, οι βασικοί άξονες της στρατηγικής που ανέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου περιλαμβάνουν:

- Την ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων με υιοθέτηση της αρχής της «επεκτασιμότητας». Αυτή η αρχή βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό και είναι κοινή πρακτική στις χώρες της ΕΕ.

- Κρατικές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ηδη 200.000 άνεργοι έχουν εργαστεί σε προγράμματα απασχόλησης.

- Καταπολέμηση αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Επ' αυτού σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρήσεις με σοβαρές παραβάσεις σε αυτό τον τομέα θα αποκλείονται από τις συμβάσεις με το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider