«Κληρώνει» για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κληρώνει» για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΧΣ

Οριστικοποιείται η επιλογή του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τις αποφάσεις για τους επικρατέστερους υποψηφίους να λαμβάνονται πιθανότατα σήμερα.

Η Επιτροπή Επιλογής θα καταρτίσει μια λίστα με έως τρεις υποψηφίους την οποία θα κοινοποιήσει γραπτώς στο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου έως τις 28 Μαρτίου να τοποθετηθεί ο νέος CEO του ΤΧΣ.

Να σημειωθεί πως πλέον η Επιτροπή Επιλογής είναι υποχρεωμένη να τεκμηριώνει τις απόψεις της προς τον υπουργό και ειδικά να δικαιολογεί τις όποιες καθυστερήσεις στο έργο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των επικρατέστερων φέρονται να είναι οι εξής:

-Ο Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ και παραιτήθηκε για να διεκδικήσει η θέση του CEO. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην AXON Holdings, στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και διευθυντής στο τμήμα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

-Ο Ερίκ Τουρέ, ο οποίος είναι σήμερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ. Ήταν εταίρος της Ernst & Young Transaction Advisory Services στην Ελλάδα και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της JP Morgan στο Λονδίνο και στέλεχος της Andersen και της τράπεζας Credit Mutuel.

-Ο Χριστόφορος Στράτος, ο οποίος είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και καριέρα στην ισπανική BBVA, στην Credit Agricole και στην Banque Indosuez.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider