Σπαν: Ο Σούλτς φίλος των Ελλήνων κομμουνιστών, όχι των Γερμανών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπαν: Ο Σούλτς φίλος των Ελλήνων κομμουνιστών, όχι των Γερμανών

Στο επίκεντρο της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας βρίσκεται η Ελλάδα όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε σήμερα Τετάρτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, ο οποίος κατηγόρησε τον Μάρτιν Σούλτς πως «δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις ανάγκες των Ελλήνων κομμουνιστών από ότι των Γερμανών φορολογουμένων».

Ο στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο δίκτυο CNBC πως ο ηγέτης του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για να αντικαταστήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι μέρος της πολιτικής ελίτ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά προσπαθεί να εμφανίσει τον εαυτό του ως κάποιον που έρχεται από έξω και μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να δουλεύει», είπε ο Σπάν.

Στο σημείο αυτό ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως το κόμμα του (Χριστιανοδημοκράτες) θα φέρει στο προσκήνιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης τις σχέσεις του Μάρτιν Σούλτς με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν πάντα καλύτερος φίλος με τους κομμουνιστές στην Αθήνα από ό, τι με τους Γερμανούς φορολογούμενους και αυτό για παράδειγμα, είναι ένα θέμα που θα το αναδείξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider