Συνάντηση Τσίπρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Τσίπρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αν και η συνάντηση είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα συμπίπτει με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει πλήθος προαπαιτούμενων που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα από το πρωί διεξάγονται στην Τράπεζα της Ελλάδος διαρκείς συναντήσεις των κλιμακίων των θεσμών με υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης, αλλά και με στελέχη της ΤτΕ και του ΤΧΣ.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, για τον οποίο οι τραπεζίτες ζητούν να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα τους διασφαλίζουν το ακαταδίωκτο σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων επιχειρηματικών δανείων. Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με αυτό και στηρίζει μια αυξημένη προστασία, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί στο ακαταδίωκτο.

Το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού αναμένεται άλλωστε να απασχολήσει και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr στις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τα στελέχη του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος εξετάζονται ζητήματα διακυβέρνησης των τραπεζών και ειδικά οι αναπληρώσεις μελών στα ΔΣ των Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Κατά πληροφορίες το θέμα της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν εξετάζεται στη συγκεκριμένη συνάντηση, ωστόσο εκτιμάται πως θα εξετασθεί αύριο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider