Βαρουφάκης: Δεν σχεδιάζαμε διαγραφή χρέους με τον Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Δεν σχεδιάζαμε διαγραφή χρέους με τον Τσίπρα

«Ποτέ δεν ήταν στόχος μας η πλήρης διαγραφή του χρέους της Ελλάδας. Δεν ήταν ποτέ θέμα που έθεσα στο Eurogroup. Εκείνο που θέλαμε ήταν ένα έξυπνο πρόγραμμα ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ του Paul Mason #thisisacoup και τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «A Greek Drama» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως τονίζει: «Η πρόταση, πάνω στην οποία είχαμε συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα δύο χρόνια, ένα έξυπνο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού χρέους.
Αυτό θα προσέφερε στην Ελλάδα μια ανάσα, τέτοια που οι επενδυτές θα επέστρεφαν ξανά στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι έχει ανακάμψει η φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους».

Αναφερόμενος στο τρίτο πακέτο βοήθειας των 86 δισ.ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω του τρίτου πακέτου στήριξης, ανέφερε ότι ούτε ένα σεντ δεν θα πάει στο ελληνικό κράτος. Ενα μικρό μέρος θα πάει στις ελληνικές τράπεζες και το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηγματοδότηση των υφιστάμενων (μη βιώσιμων) δανείων της τρόικας.

Ο κ. Βαρουφάκης διαψεύδει ότι υπήρχε διαφωνία με τον Γιώργο Χουλιαράκη, σχετικά με τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης, ενώ διαψεύδει ότι χρησιμοποίησε την Θεωρία των Παιγνίων στις διαπραγματεύσεις.

Επίσης διαψεύδει ότι μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο Τσίπρας διαφώνησε μαζί του λέγοντας ότι δε μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Όπως επίσης αρνείται ότι πριν από κάθε κίνησή του ενημέρωνε τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider