Πιτσιόρλας: Μετά τα αεροδρόμια έχουν σειρά τα λιμάνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιόρλας: Μετά τα αεροδρόμια έχουν σειρά τα λιμάνια

Το χρονοδιάγραμμα των αμέσως επόμενων μηνών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας περιέγραψε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη για την Ελλάδα την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως επισήμανε η κυβέρνηση προχωράει με «αποφασιστικό τρόπο» στην υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε παραμονές των εκλογών και το οποίο περιείχε ένα μεγάλο κομμάτι αποκρατικοποιήσεων για το οποίο πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού.

Πρόσθεσε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια ακολουθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και για αυτό της Θεσσαλονίκης.

Για το ΟΛΠ μάλιστα διευκρίνισε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα θα υπάρχουν προσφορές μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ενώ η διαδικασία για τον ΟΛΘ θα ολοκληρωθεί όπως τόνισε τον Απρίλιο.

Αναμένεται επίσης είπε η αντίστοιχη ολοκλήρωση για το ΔΕΣΦΑ ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες εκτίμησε ότι θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός αυτός ολοκληρώθηκε παλιότερα, υπεβλήθη σχέδιο στο ΣτΕ το οποίο όμως απερρίφθη και πλέον γίνεται προσαρμογή στα δεδομένα της απόφασης αυτής σε συνεννόηση με τους επενδυτές ώστε με το ίδιο τίμημα να προκύψει προσαρμοσμένο σχέδιο.

Ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί ένας μεγάλος κύκλος ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο Ελληνικό για το οποίο είπε ότι ξεκινάει η συζήτηση για τη βελτίωση του σχεδίου δεδομένου ότι η Lamda έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ντουμπάι και την Κίνα.

Υποστήριξε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν ενεργό μέρος και οι δήμοι της περιοχής και πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα υπάρξει τελική συμφωνία για υλοποίηση, στους πρώτους μήνες του 2016.

Η εικόνα είναι, είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ότι «προχωράμε με ικανοποιητικό ρυθμό» και με τρόπο που συμβάλλει στην αλλαγή της ελληνικής οικονομίας διεθνώς, χάρη στα πρώτα θετικά βήματα εμπιστοσύνης των επενδυτών που θα βοηθήσουν να εξέλθει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και των μειώσεων.

Εκτίμησε ότι συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων- τα έσοδα θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ για τα ταμεία του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider