Έρχονται stress-test για την κυβερνοασφάλεια των τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται stress-test για την κυβερνοασφάλεια των τραπεζών

Τεστ-αντοχής (stress-test) για την κυβερνοασφάλεια των ευρωπαϊκών τραπεζών φαίνεται πως ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την ώρα που ο κίνδυνος των κυβερνοεπιθέσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αυξάνοντας και τις ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων οι Βρυξέλλες μελετούν διάφορα προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και την διεξαγωγή τακτικών stress-tests.

Η οριστική απόφαση για τα ευρωπαϊκά stress-tests αναμένεται να ληφθεί το προσεχές καλοκαίρι, από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ).

Εφόσον λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, οι αξιωματούχοι της ΕΒΑ εκτιμούν ότι το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή στα μέσα του 2018.

Αξίζει να υπνεθυμίσουμε ότι ήδη από πέρυσι η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των εμπορικών τραπεζών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι τόσο στη Βρετανία, όσο και σε μεμονωμένες χώρες της Ε.Ε., οι εθνικές τραπεζικές αρχές έχουν ήδη καθιερώσει τη διεξαγωγή τεστ-αντοχής για τα επίπεδα ασφάλειας των ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider