Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα «ψάχνει» ο John Paulson

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα «ψάχνει» ο John Paulson

Τη βούλησή του, αλλά και την ετοιμότητά του, για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ο John Paulson, ένας από τους γνωστότερους και ισχυρότερους ξένους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί στις ελληνικές τράπεζες. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο νέων επενδύσεων στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link για την ελληνική οικονομία που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Ο διάσημος μεγαλοπενδυτής, ιδρυτής και επικεφαλής του διάσημου hedge fund Paulson & Co, εκφράζει αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαιρετίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

«Κρίνουμε θετικά την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στο διεθνές στερέωμα», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Paulson, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. «Εάν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα τότε θα είναι εφικτή και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε αυτή».

«Έχουμε επενδύσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα εξετάσουμε νέες επενδύσεις όσο θα καταγράφεται νέα πρόοδος» δεσμεύθηκε. Κατά τον Paulson «η Ελλάδα επιβίωσε από την καταιγίδα. Τα σύννεφα διαλύονται και ο ήλιος αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του. Ο ήλιος θα λάμψει και πάλι πάνω από την Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του Paulson αποτελούν μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, καθώς πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα ονόματα στο κάδρο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας - αλλά και για πολλούς - για έναν από τους μεγαλύτερους μύθους της Wall Street.

Σήμερα ο Paulson κατέχει ποσοστά συμμετοχής στην Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και την ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider