Αυξήθηκε η τουριστική κίνηση αλλά μειώθηκαν τα έσοδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκε η τουριστική κίνηση αλλά μειώθηκαν τα έσοδα

Αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,1% αλλά μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 7,9% καταδεικνύουν τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2016.

Στα 11,78 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τα τουριστικά έσοδα της χώρας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος των οριστικών στοιχείων εννιαμήνου για την πορεία των βασικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού κατά την περσινή σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την ΤτΕ, οφείλεται στη μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1,007 δισ. ευρώ ή 7,9% και στην αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 5 εκατ. ευρώ ή 0,3%.

Από την πλευρά της, η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων ήταν αποτέλεσμα κυρίως της πτώσης της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 75 ευρώ ή 13,2%, καθώς η εισερχόμενη κίνηση ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 6,1%.

Συγκεκριμένα, μείωση κατά 8,8% παρουσίασε η δαπάνη ανά διανυκτέρευση, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής διαμορφώθηκε στις 7,2 διανυκτερεύσεις, μειωμένη κατά 4,9%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παράλληλα, παρουσίασε αύξηση κατά 1,0%.

Όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,5% και διαμορφώθηκαν στα 1,837 δισ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 25,8% και διαμορφώθηκαν στα 826 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης μειώθηκαν (κατά 7,4%) και διαμορφώθηκαν στα 1,730 δισ. ευρώ. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ-28, αύξηση κατά 2,9% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 401 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ σημείωσαν μείωση κατά 26,1% και διαμορφώθηκαν στα 633 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider