Τσακαλώτος - Sapin: «Και τώρα τρέχουμε»

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος - Sapin: «Και τώρα τρέχουμε»

Σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Michel Sapin.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.

Την Πέμπτη το μεσημέρι και πριν την συνεδρίαση του EuroWorking Group στο οποίο θα μετέχει ο κ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα συναντηθούν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Pierre Moscovicί.

Να σημειωθεί πως αύριο θα γίνει και η καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου αναμένονται ανακοινώσεις για το χρόνο επιστροφής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, αλλά και το πότε το ελληνικό ζήτημα θα εξετασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές αυτό αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider