Αυξήσεις δύο ταχυτήτων στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις δύο ταχυτήτων στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου

Αυξήσεις μισθών διαφορετικών ταχυτήτων προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο το οποίο περιλαμβάνεται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν χθες μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Αναλυτικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντησή τους με τους θεσμούς διευκρίνισαν πως η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς για τα επιχειρηματικά δάνεια μέχρι τις 15 Φλεβάρη όπου και θα φτιαχτεί το κανονιστικό πλαίσιο. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι εξαιρούνται τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας και αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αυτά ορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό (πέντε εκατομμύρια τζίρος και 100 και πλέον εργαζόμενοι) καθώς και τα καταναλωτικά

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών ο υπουργός Οικονομίας απάντησε πως τις μειώσεις μισθών τις διαπραγματευτήκαμε το καλοκαίρι. Αυτό που λέτε το προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ επί του οποίου ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η νέα συμφωνία προβλέπει απλά διαφορετικές ταχύτητες αυξήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider