Επήλθε συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών στα φορολογικά

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επήλθε συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών στα φορολογικά

Σε συμφωνία στο θέμα της περαιτέρω ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ κατέληξαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και οι εκπρόσωποι των Θεσμών στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη για τα προαπαιτούμενα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης εξερχόμενος της συνάντησης, ο οποίος προανήγγειλε πως οι διατάξεις που αφορούν στα θέματα αυτά θα κατατεθούν την επομένη εβδομάδα στη Βουλή. «Έχουμε συμφωνήσει στα βασικά σημεία», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θέλησε να δώσει εξηγήσεις στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις αποδείξεις και το κτίσιμο του αφορολογήτου και στη βάση αυτή τόνισε πως από το 2016 όλες οι δαπάνες που θα αναγράφονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω διατραπεζικών συναλλαγών.

Προανήγγειλε δε ότι με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Αυτό θα ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα, αλλά και σε μείζονες αγορές όπως π.χ. η αγορά αυτοκινήτου.

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ακόμη πως από το 2016 όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Στις 7 ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς και στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα των κόκκινων δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider