Goldman Sachs: «Μακρινή» η λύση για το ελληνικό χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: «Μακρινή» η λύση για το ελληνικό χρέος

Στο αδιέξοδο των συζητήσεων μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρεται ανάλυση της Goldman Sachs, υπογραμμίζοντας πως η μακροπρόθεσμη λύση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παραμένει μακριά.

Σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η επενδυτική τράπεζα και στην οποία εστιάζει στις προοπτικές των οικονομικών των μικρότερων χωρών της ζώνης του ευρώ για το 2017, τονίζει πως η ελληνική εμπειρία έχει δείξει πως οι κίνδυνοι που μπορεί να ανακύψουν στα μικρότερα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να προκαλέσουν δευτερογενείς επιδράσεις αρκετά μεγάλες για να επηρεάσουν το σύνολο της ζώνης του ευρώ.

Κάνοντας επισκόπηση της κατάστασης της Ελλάδος η Goldman Sachs αναφέρει πως οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ πάνω στο ζήτημα της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

«Παρά το σημερινό αδιέξοδο μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων, ορισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, τα οποία περιλαμβάνουν το πάγωμα της αύξησης των επιτοκίων που είχε προσδιοριστεί για το 2017 και μια εξομάλυνση των λήξεων αποπληρωμής , μέτρα που θα πρέπει να ελαφρύνουν το βάρος του χρέους. Αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος παραμένει μακριά», σημειώνεται σχετικά στην ανάλυση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider