Αχτσιόγλου: «Όχι» από τους Θεσμούς στις συλλογικές συμβάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αχτσιόγλου: «Όχι» από τους Θεσμούς στις συλλογικές συμβάσεις

Τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλουν οι δανειστές στο αίτημα της Ελλάδας για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Όσο ξεκάθαρη και αν είναι η θέση μας, οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί που διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση αντιστέκονται στο αίτημά μας, αντιστέκονται στη θέση μας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε η υπουργός, η οποία εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στο Συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου βρέθηκε ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποτελούν κύρια συνιστώσα του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, όπως είναι κύρια συνιστώσα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου». Η ξεκάθαρη θέση μας, διευκρίνισε, «υποστηρίζεται και από το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, από τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και οι αρχές του θα πρέπει να είναι στην “καρδιά” του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Ο πυλώνας θα πρέπει στην πράξη να αποδείξει ότι τα κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή, ούτε η Ελλάδα ούτε κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider