«Νυστέρι» στις υπηρεσίες Υγείας από το 2017  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Νυστέρι» στις υπηρεσίες Υγείας από το 2017  

Προσκόμματα στην πρόσβαση των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας βάζει από το ερχόμενο έτος το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Όπως περιγράφεται στο σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται ότι έως τον Ιούνιο του 2017 θα έχει έτοιμο προς εφαρμογή ένα σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών (e-παραπομπών) στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, δηλαδή στα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. Στόχος είναι το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μπει φρένο στην ελεύθερη επιλογή των ασφαλισμένων.

Έτσι, από το νέο έτος οι ασφαλισμένοι δεν θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στον ιδιωτικό κλάδο, είτε για προγραμματισμένη επέμβαση είτε για διεξαγωγή εξετάσεων, αν προηγουμένως δεν έχουν λάβει σχετική έγκριση. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο του Μνημονίου, προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα δίνεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνεπώς, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, το χρόνο αναμονής που χρειάζεται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων ή της επέμβασης και εφόσον οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κλείσουν εκεί ραντεβού, τότε και μόνον τότε θα δίνεται «πράσινο φως» για πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί πως από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει πως οι ασφαλισμένοι επιλέγουν κατά 90% τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να υποβληθούν σε εξετάσεις, δεδομένου ότι στις δημόσιες δομές οι λίστες αναμονής είναι αποθαρρυντικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider