Trichet: Το ευρώ αντέχει, προσοχή στις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trichet: Το ευρώ αντέχει, προσοχή στις τράπεζες

«Η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη, παρά τις μεγάλες δοκιμασίες που διέρχεται σε πολιτικό επίπεδο», διαμηνύει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τεράστιες διαφορές που εντοπίζονται στα τραπεζικά συστήματα των κρατών – μελών της Ευρωζώνης αυξάνουν τον κίνδυνο για ένα «κατακερματισμένο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα».

«Οι αντοχές του ευρωπαϊκού project έχουν υποτιμηθεί» δήλωσε, μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής της ΕΚΤ για την περίοδο 2003-2011. «Κατά τη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης – της χειρότερης από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – ούτε το ευρώ χάθηκε, ούτε η ιδέα της Ευρωζώνης έχασε τους υποστηρικτές της», τόνισε.

«Παρά την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί μετά τη σαρωτική επικράτηση του όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η πίστη των Ιταλών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα παραμένει ισχυρή», εξήγησε ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ.

Εκείνο όμως που τον ανησυχεί, είναι οι ενδείξεις πως οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης υιοθετούν πιο εθνικιστικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τα τραπεζικά τους συστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider