Γερμανοί βουλευτές απειλούν με έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανοί βουλευτές απειλούν με έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο

Προειδοποιητικά πυρά για αποχώρηση της Γερμανίας από το τρίτο ελληνικό Μνημόνιο ρίχνουν σήμερα τρεις κεντρικοί βουλευτές του CDU μέσω της εφημερίδας Bild, σε περίπτωση που δεν κλειδώσει και μάλιστα σύντομα η συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό, με βάση την οποία άλλωστε αυτό έχει ψηφιστεί από την Bundestag.

Όπως σημειώνεται στο δημμοσίευμα, το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως ήταν υπεσχημένο. Αυτό το ξεκαθάρισε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.

Όμως, βουλευτές του CDU είναι εξ αυτού ενοχλημένοι. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Michael Fuchs λέει στην εφημερίδα πως «το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει, έτσι έχει συμφωνηθεί». Ο επικεφαλής της ομάδας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, βουλευτής Christian Von Stetten υπογραμμίζει πως, χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου, η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα, ενώ ο ειδικός για τα οικονομικά, βουλευτής του CSU Hans MIchelbach κάνει λόγο για ένα «όργιο κενών υποσχέσεων, το οποίο οι βουλευτές δεν μπορούν να ανεχθούν περαιτέρω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider