Τσακαλώτος: Διαχείριση δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κοινού συμφέροντος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Διαχείριση δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κοινού συμφέροντος

Τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος αλλά και στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεών της ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τις Δημόσιες Υπηρεσίες στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στα λάθη του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τις κρατικοποιήσεις της δεκαετίας του '70 αλλά και τις μετέπειτα ιδιωτικοποιήσεις σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστηρίζοντας πως τώρα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς έτσι ώστε η περιουσία του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων επιχειρήσεων, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για το κράτος και το δημόσιο συμφέρον.

Όπως υπογράμμισε, σε αυτό το πλαίσιο στόχος δεν είναι μόνο ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η χρήση άλλων μέσων όπως για παράδειγμα η αναδιάρθρωση ορισμένων επιχειρήσεων έτσι ώστε να γίνουν πιο αποδοτικές αλλά και η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις σε μη αξιοποιούμενη ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Σε αυτήν την προσπάθεια ανέφερε είναι σημαντική η συμβολή ξένων εμπειρογνωμόνων και κυρίως των ομάδων που έχουν αποσταλεί από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider