Αυξήσεις 2 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη φέρνουν τα μειωμένα τέλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις 2 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη φέρνουν τα μειωμένα τέλη

Σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης για 1-2 λεπτά ανά λίτρο, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μελαχρινό, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Μελαχρινός σημείωσε πως περίπου 700.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 20% των οχημάτων, περίπου 800.000 αυτοκίνητα, έχουν δηλωθεί για απόσυρση.


Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά στην οικειοθελή δήλωση καταθέσεων που είναι στο εξωτερικό, ανέφερε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει δεσμευτεί πως η συνολική επιβάρυνση (φόρος στα καύσιμα + τέλη) θα είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει σήμερα χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πόση θα είναι η αύξηση του φόρου στη βενζίνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider