Μόνο με e-αγορές θα «κτίζεται» το αφορολόγητο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόνο με e-αγορές θα «κτίζεται» το αφορολόγητο

Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αναγνωρίζει καμία έκπτωση δαπάνης η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να χορηγήσει έκπτωση φόρου.

Αυτό σημαίνει απλά ότι η 31η Δεκεμβρίου 2015 θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν χάρτινες αποδείξεις για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Με διάταξη νόμου η οποία αναμένεται να προωθηθεί εντός των ημερών στη Βουλή, θα ορίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (για όσους κερδίζουν το μέγιστο όφελος μείωσης φόρου 2.100 ευρώ) θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο τα 10.500 ευρώ.

Θα μετρούν πάσης φύσεως αποδείξεις, αρκεί οι δαπάνες να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την έκπτωση των ιατρικών δαπανών.

Από το μέτρο αυτό θα εξαιρεθούν ηλικιωμένοι (άνω των 75 ή 80 ετών) και κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών.

Με άλλη διάταξη που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα προβλέπεται και η σταδιακή διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ, μέτρο το οποίο είχε ψηφιστεί από το 2011, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider