Σταθάκης: Άρση των capital controls ακόμη και μέσα στο 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Άρση των capital controls ακόμη και μέσα στο 2016

Άρση των capital controls ακόμη και μέσα στο 2016, καθώς και επιστροφή του ελληνικού ΑΕΠ σε ανοδική τροχιά πριν από το καλοκαίρι, προβλέπει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σημειώνει: «Το γ’ τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%. Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

Ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».

Πόθεν έσχες

Τέλος, ο υπουργός, σχετικά με τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών του στοιχείων επισημαίνει: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά- εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider