Με το… χιλιόμετρο τα τέλη κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το… χιλιόμετρο τα τέλη κυκλοφορίας

Την μερική αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με την αύξηση του φόρου στα καύσιμα προκειμένου να μεταφέρει το οικονομικό βάρος στη χρήση και όχι στην κατοχή οχήματος εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης το υπουργείο εξετάζει την επιβολή φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα με στόχο να επιβαρύνεται η χρήση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον ίδιο έτσι το μεγαλύτερο ποσό θα το πληρώνουν όσοι μετακινούνται πολύ ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα με μεγάλη κατανάλωση καυσίμων.

Παράλληλα με την αύξηση του φόρου στη βενζίνη θα επέλθει μείωση στα τέλη κυκλοφορίας. Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως θα παραμένει ένα μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, το οποίο ωστόσο δεν θα είναι απαγορευτικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως η συνολική επιβάρυνση (φόρος στα καύσιμα + τέλη) θα είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει σήμερα χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πόση θα είναι η αύξηση του φόρου στη βενζίνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider