Χαμηλώνει ο Λευκός Οίκος τις προσδοκίες για το χρέος 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλώνει ο Λευκός Οίκος τις προσδοκίες για το χρέος 

Χαμήλωσε η αμερικανική κυβέρνηση τις προσδοκίες σχετικά με την επίσκεψη του Barack Obama στην Αθήνα και την υπόθεση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά για την επίσκεψη του Barack Obama στην Αθήνα και το αν θα συζητηθεί το χρέος διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για το χρέος μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον κ. Earnest, αναμένεται να συγχαρεί την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει δείξει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να ζητήσει από την κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτή την πορεία.

Να σημειωθεί πως το Μαξίμου μετά την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ έδωσε έμφαση στο ταξίδι του αμερικανού προέδρου, σημειώνοντας ότι η επιλογή του να επισκεφθεί τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μάλιστα την Αθήνα πριν από το Βερολίνο έχει τη σημασία της για την υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η ελάφρυνση του χρέους και η πορεία του οικονομικού προγράμματος θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Θυμίζουν μάλιστα ότι το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Jack Lew επισκέφθηκε το Μαξίμου μετέφερε το μήνυμα του αμερικανού προέδρου πως βούληση των ΗΠΑ είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέος πριν από το τέλος της θητείας του.

Σε κάθε περίπτωση στο διάστημα που θα λαμβάνουν χώρα οι ελληνοαμερικανικές συνομιλίες θα γίνεται παράλληλα ο δεύτερος γύρος της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η τρόικα μαζεύει σήμερα τα πράγματά της, για να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του Barack Obama στις 14 Νοεμβρίου ( ο πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται μία ημέρα αργότερα στις 15).

Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι μέχρις ότου οι τροϊκανοί φύγουν και πάλι από την Αθήνα, δηλαδή στις 21 Νοεμβρίου, θα έχουν κλείσει όλα τα πολιτικά ζητήματα, ενώ θα έχουν ψηφιστεί και ορισμένες από τις νομοθετικές υποχρεώσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο στις 29 Νοεμβρίου στο EuroWorking Group να έχει συνταχθεί το Staff Level Agreement (SLA) ως πρόδρομος της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider