Παππάς: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παππάς: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω

Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με βάση αυτό θα πορευτούμε, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναφέροντας ότι «έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα» ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το πόσο πρέπει να πληρωθεί αυτός ο σπάνιος εθνικός πόρος, οι τηλεοπτικές συχνότητες. Η κυβέρνηση δεε θα κάνει πίσω, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, αλλά πρόσθεσε ότι οι δικαστές «κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων που δέχτηκαν». «Οι δικαστές αποφασίζουν μέσα στο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν διαμορφωθεί και των επικοινωνιακών πιέσεων που υφίστανται», σημείωσε.

Επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δυνατότητα να αποφανθεί περί του αριθμού» των αδειών «μέχρι να δούμε αναλυτικά το σκεπτικό». Όπως είπε, «περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών».

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει». «Τελειωσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών», είπε, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξια των 27 ετών. Αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν πήρανε λεφτά για τις άδειες», παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως είναι επίφαση για τη Ν.Δ. το θέμα της συνταγματικότητας. «Η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider