Χρονοδιάγραμμα για την Υγεία ζητούν οι Θεσμοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρονοδιάγραμμα για την Υγεία ζητούν οι Θεσμοί

Χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, ζήτησαν οι Θεσμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών, που συναντήθηκαν σήμερα με τους επικεφαλής του υπουργείου, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του, είπαν να παρουσιάσουν άμεσα την πρόοδο στην εφαρμογή των μέτρων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης.

Χθες, συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, είχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης και η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου. Τη συνάντηση απασχόλησε ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης και κυρίως το θέμα της υπέρβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider