Τους προϋπολογισμούς επτά κρατών «ξεψαχνίζει» η Κομισιόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τους προϋπολογισμούς επτά κρατών «ξεψαχνίζει» η Κομισιόν

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της», ήταν η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομίας Pierre Moscovici όταν ερωτήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για τις επιστολές που έστειλε σε κυβερνήσεις επτά κρατών-μελών με τις οποίες ζητά διευκρινίσεις για τα σχέδια των προϋπολογισμών τους το 2017.

«Οι επιστολές αυτές είναι μέρος της διαδικασίας διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Δεν πρέπει να προδικάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου, ούτε τα επόμενα στάδιά του. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε να το μειώνουμε. Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της. Εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες και αυτές ζητά», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί ο οποίος σημείωσε ότι η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές για λόγους διαφάνειας.

Συνεχίζοντας, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει στείλει επιστολές σε επτά χώρες (Ισπανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρο, Φινλανδία και Ιταλία). Συγκεκριμένα προς την Κύπρο, την Ιταλία και τη Φινλανδία η Επιτροπή επισημαίνει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά τους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα και ζητά από τις κυβερνήσεις τους να το δικαιολογήσουν.

Ειδικότερα για την Ιταλία, ο Moscovici ανέφερε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Pier Carlo Padoan, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει τον διάλογο με όλες τις κυβερνήσεις με «εποικοδομητικό» και «ανοιχτό» τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider